vrijdag 27 oktober 2017

We gaan op reis naar...

De eerste vijf kaartjes hebben onze brievenbus gevonden. Zo blij als een kind op kerstavond, was ik toen ik de kaartjes in mijn vakje vond. In klas gingen we in teams aan de slag. Ik las de kaartjes voor en de kinderen gingen in teams de landen "bezoeken".
We gingen al op reis naar:
 • Uganda
 • Canada
 • Kreta 
 •  Peru
 • Argentinië 

Per land vullen we een fiche in. Om die fiche in te vullen hebben we onze atlas, de ipad en elkaar nodig.
We gaan op zoek naar de hoofdstad, het werelddeel, de taal, aantal inwoners, sporten, bezienswaardigheden, buurlanden... van het land.
Als onze fiche helemaal is ingevuld dan presenteren we ons land aan de klas.

De eerste vijf landen werden al grondig bekeken, na de vakantie gaan we ze presenteren en wegkrassen op de wereldkaart.

De kinderen (en ikzelf) vonden het super om op deze manier een land te leren kennen. Nu al een welgemeende dank u wel voor de kaartjes en we hopen natuurlijk op een muur vol kaartjes.


Peru
 
Uganda

Argentinië

Kreta

Canada

Druk aan het werk. 👍

2 opmerkingen:

 1. Dag juf Shana, ik vond je oproep super ! Ikzelf ga binnenkort niet op reis maar ik probeerde vriendinnen in het buitenland te overtuigen om kaartjes te sturen. Monique De Vos was deze week in Tilburg. Als gewezen lerares geschiedenis heeft ze enkele leuke weetjes over deze stad genoteerd. Veerle Maes, een collega, was in Spanje en heeft een kaartje met paëlla erop gestuurd. Ik hoop dat je de verdere resultaten van je oproep blogt. Je bent een super juf! Mijn compliment. Groetjes van Monique Andries

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Monique,
   We hebben ondertussen heel wat kaartjes ontvangen, bedankt om ons te helpen. De kinderen vonden het super tof om op die manier de wereld te leren kennen.
   Groetjes Shana

   Verwijderen