zondag 1 oktober 2017

September, een spannende start!

De eerste schoolmaand zit er al weer op. De nieuwe juf is nu al niet meer zo nieuw en we voelen ons al helemaal thuis in onze klas. We herhaalden volop de leerstof van het 4de leerjaar en zijn stilletjes aan klaar om aan de nieuwe leerstof te beginnen. 
De maand september was al goed gevuld. We gingen naar de olympische week en veldloop waar de competitie sterk was, maar we ons super hebben ingezet en trots mogen zijn op onze 4de plaats. Alle leerlingen liepen ook mee tijdens de veldloop. Een trotse juf! 

Als we naar onze tussendoortjes keken merkten we op dat we vaak hetzelfde meehadden. Daarom schakelden we de 'week van de pauzehap' in. Op maandag bekeken we onze fruit- en koekendozen. Op dinsdag konden we smullen van onze eerste aangeboden pauzehap: een sneetje muesli brood met margarine. We waren er eerst niet zo zeker van, maar konden toch besluiten dat dit een super pauzehap is. Woensdag was voor velen toch wel de favoriete pauzehap: druiven en blauwe besjes op brochette stokjes. Toen ik zei wat we op donderdag gingen eten, zag ik veel neuzen krullen: komkommer met pindakaas... Maar na het proeven stonden er toch veel aan te schuiven voor een tweede stukje. 

We leerden ook een liedje waarin we elkaar begroetten in 5 verschillende talen. We verzonnen hierbij ook enkele bewegingen en eindigden met het uitvinden van enkele klasgroeten. 

September, de start van het nieuwe schooljaar is alweer voorbij gevlogen. Wat zijn we benieuwd wat oktober voor ons in petto heeft. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten